AANBOD SPECIAAL ONDERWIJS

Een speciale doelgroep vergt en verdiend een speciale aanpak en daarom zijn wij van mening dat leerlingen binnen het (voortgezet) speciaal onderwijs het meest gebaat zijn bij projecten en lessen op maat. Wij werken voornamelijk vanuit thema’s en bieden korte lessen aan in kleine groepen. Hieronder een greep uit de meest geboekte lessen voor het speciaal onderwijs. Wij gaan graag in gesprek om te zorgen dat onze lessen een perfecte aanvulling zijn op het lesprogramma en goed aansluiten bij de doelgroep. Onze gespecialiseerde SO-docenten staan vol enthousiasme voor jullie klaar!

Thematische dansworkshop kinderboekenweek

30-45 minuten
Workshop 

Speel, verwonder en dans mee tijdens de speciale kinderboekenweek workshops! Door middel van bewegingsopdrachten, speelse materialen en korte danscombinaties werken we aan muzikaliteit, motoriek, expressie, durf en dansplezier.  De thematische workshops zijn een fantastisch middel om de kinderen in beweging te krijgen. Ook voorgaande thema's zijn wegens succes nog te boeken als losse workshop.

  • 2022 Gi-Ga-Groen -  Wordt natuurheld en ga mee op Gi-Ga-Groen avontuur!
  • 2021 Worden wat je wil -  In deze energieke dansworkshop komen de leukste beroepen voorbij.
  • 2020 En toen-  Met het tijdrad reizen we terug in de tijd... waar zullen we deze keer naartoe reizen?
  • 2019 Reis mee - In deze grote dansreis leren we de leukste vervoersmiddelen kennen!

Zullen we samen spelen

30-45 minuten
Workshop of lessenreeks

In deze speelse dansworkshop gaan de leerlingen na een warming up aan de slag met bewegingsopdrachten en een coole choreografie! In duo's maar ook in groepsverband moet er goed samengewerkt worden om tot een mooi eindresultaat te komen. De kleurrijke dansvloer veranderd de ruimte in een vrolijke danszaal en maakt dat iedereen met de voetjes van de grond wil.

Er wordt in deze workshop heerlijk gedanst op muziek die de doelgroep aanspreekt.
Naast het bewegingsplezier staan samenwerken en het vinden van creatieve oplossingen centraal.

De geheime missie

Lessenreeks van 3 lessen
35 tot 45 minuten per les
Advies vanaf ontwikkelleeftijd 9 jaar

Wat zit er in de geheimzinnige koffer? Gaan jullie de uitdaging aan?

In deze dansworkshops gaan de leerlingen aan de slag als geheim agenten. Aan de groep de taak de code van het mysterieuze koffertje te kraken. Met stoere dansbewegingen en leuke dansspellen lossen we elke les een missie op waarmee steeds een cijfer van het slot te verdienen is.

Elke missie bestaat uit een opdracht waarmee we verschillende bewegingskwaliteiten leren ontdekken en inzetten. Daarnaast werken we als groep aan een choreografie waarin alle bewegingselementen terugkomen.

De samenwerking, verbeelding, motoriek en muzikaliteit worden gestimuleerd en geactiveerd in deze creatieve workshop vol spanning en interactie.

Thematische les op maat

30 tot 60 minuten per les
Workshop of lessenreeks

Niemand beter dan de groepsleerkracht weet waar de leerlingen behoefte aan hebben. Daarom gaan we graag in gesprek en creëren een lesplan  binnen een thema waar de groep op dit moment mee bezig is. Dansen over de seizoenen? Over dromen, emoties of superhelden? Niets is onmogelijk! We maken veel gebruik van materialen zodat de leerlingen op verschillende manieren gestimuleerd worden in beweging te komen.

DANCE!

30 tot 60 minuten
Workshop of lessenreeks

Tijdens deze workshop gaat iedereen los in een te gekke workshop vol dans en muziek! Niet vanuit een thema maar vanuit een specifieke dansstijl gaan we met elkaar aan de slag. Op muziek die de doelgroep aanspreekt worden de leerlingen uitgedaagd om creativiteit en energie om te zetten in beweging. Uitdagend, leerzaam, maar vooral superleuk!

Er zijn workshops/lessenreeksen mogelijk in diverse stijlen: Urban / Breakdance / Moderne dans / Afrikaanse dans / Salsa / Latin.
Ook is het mogelijk toe te werken naar een eindpresentatie.